Ontdek de toeleveringsketen

Ontdek de toeleveringsketen

Als logistiek kenmerken vertoont die betrekking kunnen hebben op externe activiteiten, dan is de bevoorradingsketen een interne activiteit van het bedrijf. Het groepeert alle middelen, methoden, middelen, technieken en instrumenten die een efficiënt beheer van de toeleveringsketen mogelijk maken. De toeleveringsketen bestaat uit verschillende stromen: fysieke stromen, financiële stromen, informatiestromen en administratieve stromen. Dit innoverende en moderne concept stelt een onderneming in staat beter te concurreren met haar concurrenten.

Welk logistiek transport is het meest geschikt voor uw model?

Vervoer is een onmisbaar onderdeel van een logistieke keten. Wanneer u op zoek bent naar een expeditiebedrijf, moet u rekening houden met verschillende criteria. Afhankelijk van uw behoeften en budget, kunt u kiezen tussen zee-, lucht-, weg- of multimodaal vervoer.

Wat is het voordeel van zeevracht

Wat is het voordeel
van zeevracht?

In vergelijking met weg- en luchtvervoer stoot zeevracht minder CO2 uit. Een ecologische oplossing.

Waarom kiezen voor luchtvracht

Waarom kiezen
voor luchtvracht?

Luchtvracht is geschikter voor dringende zendingen en zendingen over lange afstand.

Welk type voertuig wordt gebruikt voor vrachtvervoer over de weg

Welk type voertuig wordt gebruikt voor vrachtvervoer over de weg?

Bedrijfsvoertuigen zoals vrachtwagens of bestelwagens zijn ontworpen voor de levering van goederen.

Voertuigsignalisatie: hoe te zien en gezien te worden?

Verlichtingssystemen zorgen ervoor dat u kunt zien (grootlicht, dimlicht, mistvoorlichten en achteruitrijlichten) en gezien kunt worden (remlichten, parkeerlichten, mistachterlichten, dagrijlichten). LED- en xenonlampen zijn milieuvriendelijker dan halogeenlampen. U kunt bijvoorbeeld een LED-koplampstrip installeren. Deze soorten verlichting hebben een langere levensduur en verbruiken minder elektriciteit. Ga voor meer details naar de-auto.nl.

Voertuigsignalisatie: hoe te zien en gezien te worden

Een eigen auto huren: een verstandige keuze

Je eigen auto huren zal je geld besparen. Uw onderhoudskosten zouden er mee kunnen worden afgeschreven, evenals uw maandelijkse inkomsten, die zouden kunnen worden afgerond. Meer details op no.getaround.com.

Slimme haven. Maar waar zijn de containers gebleven?

Het doel van de slimme haven is technologie te gebruiken om het beheer van de haven te ontwikkelen. Deze havenfaciliteit maakt moderne havens aantrekkelijker, concurrerender en innovatiever. Het doel van de slimme haven is kunstmatige intelligentie en datawetenschap te gebruiken om het autoverkeer in het havengebied vlotter te laten verlopen. Om congestie te voorkomen, moet gebruik worden gemaakt van waardevolle en exploiteerbare gegevens.

Slimme haven. Maar waar zijn de containers gebleven

Beheersindicatoren voor het logistiek project

Aan de hand van logistieke KPI’s kunt u de acties analyseren die worden ondernomen om uw logistieke projecten te verbeteren. De sleutelindicatoren moeten zorgvuldig worden gekozen in overeenstemming met de strategische doelstellingen van de organisatie. Uitgebreide logistieke ketens moeten goed op elkaar zijn afgestemd om overcapaciteit of verstoringen te voorkomen.

Beheer van bestellingen

Beheer van bestellingen

Met software voor orderbeheer in de toeleveringsketen kan het bedrijf aan de steeds veranderende eisen voldoen.

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer

Er bestaan verschillende voorraadbeheersmethoden aan de hand waarvan aan de hand van verschillende gedefinieerde parameters kan worden beoordeeld welke hoeveelheden het best kunnen worden opgeslagen.

Beheer van de levering

Beheer van de levering

Gebruik leveringssoftware om uw e-commerce leveringsstrategie te doen slagen en te optimaliseren. Deze instrumenten omvatten een module voor wagenparkbeheer.

Connected objects in het hart van de logistiek

Connected objects in het hart van de logistiek

Het internet van de dingen speelt een sleutelrol in de toeleveringsketen. Het ivd is immers onmisbaar op het gebied van logistiek en toeleveringsketen. Industrie 4.0 verbetert het onderhoud in het hart van bedrijven. Dankzij de komst van het internet van de dingen in de toeleveringsketen is het mogelijk de wendbaarheid van de toeleveringsketen van bedrijven te verbeteren door de bedrijfskosten te verlagen of de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.