Helder & nuchter advies

Voor het opzetten, implementeren en verbeteren van praktische en effectieve managementsystemen

Awake Advies

Awake Advies is in 2008 opgericht door Peter Mengerink en is gespecialiseerd in het opzetten, onderhouden en verbeteren van praktische en effectieve managementsystemen (ISO 9001 en HKZ). Ik richt mij op het midden- en klein bedrijf (MKB). Afgelopen jaren is brede ervaring opgedaan in vele sectoren.

“Geen ingewikkeld vakjargon”

Praktisch en effectief

U wordt door mij niet ‘belast’ met omvangrijke rapporten. Samen met u wordt er na de kennismaking een nulmeting binnen uw bedrijf gedaan. Relevant is dat de directie de meerwaarde van een praktisch en effectief managementsysteem inziet. Indien u alleen uit bent om ‘het papiertje’ te behalen, bent u bij mij niet aan het juiste adres.

Aansturing kan het beste vanuit uw eigen organisatie gebeuren, dit is de beste waarborg om optimaal tegemoet te komen aan uw verwachtingen!

Mijn Motto

U wordt bij mij niet als nummer behandeld, maar met Twentse / Achterhoekse nuchterheid en als motto hanteer ik: ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. E-mails worden meestal dezelfde dag beantwoord, zodat u weer verder kunt met ondernemen.

Stappenplan

Hieronder staat in het kort het stappenplan om te komen tot een ISO 9001 of HKZ gecertificeerd managementsysteem:

1. Kennismaking
Nulmeting
Kennismaking organisatie en nulmeting.
Lees meer
2. Ontwikkeling systeem
Op maat geschreven
Op basis van de gevraagde ontvangen informatie en documenten ontwikkel ik een op maat geschreven (digitaal) managementsysteem dat binnen de kaders van de ISO 9001 of HKZ compleet is en een goede basis vormt voor uw organisatie.
Lees meer
3. Invulling
Passend bij uw bedrijf
Uw bedrijf geeft vervolgens (met ondersteuning van mij) nadere invulling aan de procedures, formulieren en documenten, zodat het managementsysteem maximaal aansluit bij de werkwijze van uw organisatie.
Lees meer
4. Evaluatie
Managementsysteem naast de norm gelegd
Evaluatie van het managementsysteem (interne audit). In deze fase wordt het systeem naast de ISO 9001 of HKZ norm gelegd om de laatste tekortkomingen aan het licht te brengen. Hiervan wordt een uitgebreide rapportage met bevindingenlijst opgesteld.
Lees meer
5. Verlenen certificaat
Door een geaccrediteerde organisatie
De laatste stap is het verlenen van een ISO 9001 of HKZ certificaat door een geaccrediteerde instelling. U dient hiervoor zelf een overeenkomst af te sluiten met een certificeringsinstantie (Tüv, Kiwa, Dekra, DNV, Lloyd's, etc.).
Lees meer
6. Onderhoud
Periodieke ondersteuning
Jaarlijks onderhoud en continue verbeteren managementsysteem. Om zeker te zijn dat het managementsysteem op lange termijn ook effectief blijft werken wordt door mij geadviseerd om periodiek ondersteuning en objectieve interne audits te laten uitvoeren.
Lees meer

Contact

Voor een kennismaking met mijn werkwijze en een geheel vrijblijvend gesprek kunt u onderstaand contactformulier invullen. Ik neem dan z.s.m. contact met u op.

Kalm an!

Contactformulier

06 18913387
info@awake-advies.nl